Iznosim moj utisak sa SS za one komšije koje nisu bile na sastanku SS 21 jula.2025. godine, a koje sam lično izneo su
ono što je najbitnije što SS treba da se bavi to je:
- Dobijanje upotrebne dozvole, preduslov za to je izgradnja puta između Sakure i Lastavice. Treba ozbiljno pritisnuti investitora da to završi, jer je to najvažnije za svakog vlasnika stana.
- Odbijanje svakog predloga za izmene na fasadi zgrade/terasama sve dok se ne dobije upotrebna dozvola, jer kako je objasnila arhitetka koja je bila na sastanku bilo kakva izmena prolongira dobijanje upotrebne dozvole
- Rešavanje pitanje gasa - to ćemo videti na jesen kako je rešeno
Upotrebna dozvola i uknjiženje stana u katastar su uslovi da svako od nas postane katastarski vlasnik stana sa punim kapacitetom prava svojine, sve do tada ste vankatastarski vlasnik sa nemogućnošću raspolaganja svojim pravom svojine.
Način rada Skupštine stanara je napravljen tako da pojedinci koji nisu zadovoljni radom upravnice maltene nemaju pravo glasa, tako da na sledećoj sednici ili će se ova praksa promeniti ili će biti ozbiljnog otpora ovakvim vođenjem sednica.
Treba uključiti ljude koji su već bili upravnici zgrada u Belville preko 10 godina iskustva, jer oni svojim savetima žele da pomogne transparentom i profesionalnom upravljanju zgradom, a sadašnja upravnica je svaki njihov predlog označila kao nepodoban ili neprijateljski, a ista je vlasnik stana kao i svako od nas.
Sadašnja g. upravnica je na ovo mesto došla obećanjima da će računi biti značajno manji, ja sam primetio da su računi isti ako ne i veći, ali je sada objasnila da je usluga kvalitetnija. Ja smatram da obećanja nisu ispunjena, ali naravno svako ima pravo na svoje mišljenje. Upravnik ima svoju zakonsku odgovornost i za svaku nezakonitost svaki upravnik odgovara lično, tako da svako za sebe odgovara posebno u poziciji gde se sam prijavio kao neko ko bi da radi taj posao.
Svakako nam sledi septembarska sednica SS pa pozivam da u što većem broj dođete kako bi svaka odluka bila doneta od većine stanara.
Angažovanje advokata za neplatiše svakako nije loša ideja, mada danas postoje privatni izvršitelji koji se angažuju kao stručna lica za ovo kao bolja varijanta, ali najbitnije je a bilo koji stanar zgrade nema nikavih troškova za ovo.
Najavljena tužba protiv SS od strane bivšeg upravnika prema rečima upravnice Ivane nema osnova, svakako to ćemo videti kada istu SS dobije, ali ono što je bitno da nijedan stanar ne treba da snosi bilo kakav trošak povodom ovog spora, jer upravnik je uvek taj koji treba da predlaže zakonite odluke, pa ako se ispostavi da eventualno takva odluka nije bila zakonita, onda trošak i iznos naknade štete svakako treba da plati upravnik zgrade.
Poštovani Gospodine Sariću,
Moj račun je značajno manji nego što je bio
Način rada Skupštine stanara je napravljen tako da pojedinci koji nisu zadovoljni radom upravnice maltene nemaju pravo glasa, tako da na sledećoj sednici ili će se ova praksa promeniti ili će biti ozbiljnog otpora ovakvim vođenjem sednica.
Postoji zakonska procedura za smenu i izbor novog upravnika - ako vam ne odgovara izvolite skupite dovoljan broj potpisa, kvorum i broj glasova i na zakonit način smenite upravnicu i izaberite novog upravnika ili upravnicu
Ako insinuirate da ćete nasilno, ili nekom vrstom blokiranja da ometate rad zakonski izabranne upravnice i radne grupe to možete da zaboravite odmah
Sve najbolje
Nikola
niko ne pominje nikakvo nasilje, već poštovanje procedura i načina rada kako bi se čula i drugačija mišljenja.
Sledeći put dođite na sednicu pa ćete i sami videti kako to izgleda, samo sam napomenuo da sledeći put neće moći da prođe da predlozi stanara ne budu uvaženi u smislu da se o njima i ne raspravlja.
Niko nema ideju da "blokira" bilo šta, jer svima je u interesu da SS funkcioniše, ali moraju da se čuju svi predlozi kako bi stanari bili informisani. NPR ja sam na toj sednici od predstavnika UDI-ja sazano da bez rešavanje puta između Sakure i Lastavice nećemo dobiti upotrebno dozvolu za zgradu, pa sam rekao da to treba da bude prioritet.
Nadam se da se vidimo na sledećoj skupštini stanara.
Pozdrav
Poštovani Dejane,
Za predloge stanara postoji viber grupa i forum
Postoji i način da se nešto stavi na glasanje na skupštini stanara
Ja ću probati da dodjem na sledeću sednicu - bio sam samo na prve dve kada smo preuzeli zgradu
Ja lično - govorim u svoje ime - ne želim da slušam predloge svih 200 vlasnika stanova na sednici niti je to moguće bez da se sednica ne pretvori u cirkus i raspravu velikog broja ljudi
Naročito ne želim da slušam vas i gospodina Čarapu ako je to ikako moguće.
Da bi izbegli rasprave, svadje, 50 ljudi koji govore u glas sa svojim idejama napravili smo forum pa možete svoje ideje izneti i govoriti na civilizovan način - pa će ih uprava zgrade uvažiti ili neće ali bi ste svakako trebali da dobijete odgovor.
Takodje ne želim da slušam kako nam je uprava zgrade ovakva ili onakva, kako bi neko to bolje, niti da neko nameće svoje prijatelje sa ovoliko ili onoliko godina iskustva za upravnika zgrade
Ponovo ako imate problem sa upravom bilo da vam ne odgovara, bilo da vam ne uvažava ideje, ne uvažava 10 godina iskustva u vodjenju drugih zgrada vas ili vaših prijatelja, izvolite ima zakonski način za smenu, skupite kvorum, glasove pa smenite.
Najlepšte Hvala
Srdačan Pozdrav
Komsija,
Ovo je vlasnistvo svih nas, nemojte misliti da ce neko odustati ili preci preko losih i stetnih odluka a da se ne angazuje s ciljem da to promeni!To se valjda i ocekuje od svih nas.Gospodin Saric je u mnogim stvarima po meni u pravu i verujte da ima MNOGO istomisljenika.
Ali svakako da nije cilj da se delimo na ove ili one, vec da delujemo u zajednickom interesu. Mnogo vise transparentnosti je NEOPHODNO jer sam za kratko vreme upoznala brojne pravnike, inzenjere, ekonomiste i ostale vrlo uspesne i sadrzajne ljude u samo u mom ulazu koje moramo saslusati i uvaziti njihovo misljenje a koji mogu pomoci u donosenju pravih i korisnih odluka. Ne shvatam zasto se pravi atmosfera netrpeljivosti prema bilo kakvom drugom misljenju ili kritickom osvrtu-pa valjda nikom nije u interesu da gomilamo probleme, pravimo dugove i neracionalno trosimo NASE pare i ugrozavamo NASU imovinu.
I da rezimiram, komsija je pravnik tako da svakako treba razmotriti i uvaziti njegove komentare-najmanje nas ‘kosta’ da pre potpisivanja ugovora dobro uokvirimo ono sto ce se potpisati!Ako vi imate nesto da dodate, napisite pa cemo diskutovati…
Ja ocekujem te ugovore vrlo brzo tako da mi znaci da se prodiskutuje o tome sta cemo potpisati
Poštovana Komšinice,
Ja sam sa neutralne pozicije govorim da postoji neki red i postoji način kako se komunicira i razgovara - po meni govor u glas 200 ljudi na sednici nije dobar način i ja to ne bih da slušam kada budem došao na istu
što se tice losih i stetnih odluka - ja se ne slažem sa vama - ali opet ima kako se to rešava - skupite glasove vaših istomišljenika kojih kažete da ima mnogo i promenite upravu zgrade.
Moji računi u ovoj zgradi su na nivou računa u drugim zgradama ili manji.
Ne odgovara mi jedino cena održavanja garažnog mesta
Ja vrlo sumnjam da bilo ko u našoj zajednici ne može da pozove upravnicu i radnu grupu i sa njima razgovara o bilo kojoj temi, na forumu ne vidim mnogo poruka da na njih uprava nije odgovorila
Što se tiče gospodina Sarića ja cenim i poštujem to što vi mislite da je on u pravu za mnoge stvari - kod nas je svako najbolji fudbalski trener, premijer i predsednik, svi su puni ideja - voleo bi da vidim gospodina Sarića da prvo reši sebi problem parkiranja i da usmeri svoje ideje prema tome pa da se onda bavi ostatkom zgrade.
Srdačan Pozdrav