Forum

Poziv za Skupštinu ...

Notifications
Clear all

Poziv za Skupštinu Stambene zajednice - Ponedeljak, 21.07.2025. godine u 18:30h

Page 1 / 2

(@ivanajovanovic)
Ime: Ivana Jovanović
Member Moderator
Lamela: E2
Stan: 48
Topic starter  

OBAVEŠTENJE O ZAKAZIVANJU SEDNICE SKUPŠTINE
STAMBENE ZAJEDNICE

Jurija Gagarina 21, 21a, 21b, 21v, 21g, 21d, 21đ, 21e, 21ž, 21i, 21j, 21k, 21l, 21lj, 21m, 21n, 21nj, 21p, 21r, 21s, 21t, 21ć

Ponedeljak, 21.07.2025, 18:30h

Poštovane komšije,

Obaveštavam vas da će se sednica Skupštine Stambene zajednice održati u zajedničkim prostorijama u garaži zgrade na nivou -1, dana 21.07.2025. godine sa početkom u 18.30 h, sa sledećim dnevnim redom:

1. Rezultat pregovora sa Investitorom - naplata gasa kroz ugovor svakog stanara sa Heating Services i agentom naplate
  2. Odluka da je zgrada jedinstvena celina, u skladu sa mišljenjima nadležnih ministarstava da se grejanje vrši za sopstvene potrebe isključivo za zgradu kao celinu
  3. Odluka da SZ internom raspodelom reguliše potraživanja Investitora UDI B East za utrošenu zajedničku struju i vodu, koju je Investitor plaćao za celu zgradu pre početka naplate od strane JKP Infostan
  4. Finansijski izveštaj – analiza
  5. Odluka da se potpiše Aneks ugovora sa City Facility, sa istom cenom i pojačanom dinamikom čišćenja zgrade i održavanja zelenih površina
  6. Odluka da Stambenu zajednicu zastupa advokat Željko Nikolov, vlasnik posebnog dela C10
  7. Odluka da li komšija Boško Nadoveza (E1_13) može da postavi komarnik u nivou ivice terase, po njegovom zahtevu i skici koju je dostavio

Imajući u vidu sezonu godišnjih odmora, molim vas da se izjasnite putem emaila ukoliko niste u Beogradu – na email adrese će biti poslata sva relevantna dokumentacija kako biste imali uvid pre glasanja. Ukoliko se izjasnite putem emaila, vaš glas se računa podjednako kao i ukoliko dođete na sednicu.

Ukoliko ste u Beogradu, pozivam vas da dođete u što većem broju.

*Sledeća Skupština će obuhvatiti teme investicionog fonda i ulaganja: zalivanje, kamere u liftovima, biciklana, dodatno osvetljenje, sistem ulaska u zgradu i slično.

Beograd, 01.07.2025.godine.                                                                Ivana Jovanović, upravnica

This topic was modified 2 weeks ago 2 times by Ivana Jovanović

(@disapp)
Ime: Mirjana Lazarević
Eminent Member
Lamela:
Stan:

Draga Ivana,

Sto se tice pitanja iz tacke 7., kako tacno izgledaju komarnici u nivou terase, da li podrazumevaju zatvaranje terase i vizuelno/estetski narusavaju izgled zgrade? 

Da li biste mogli da postavite fotografiju?

Hvala 

Srdacno,

Mirjana

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

Draga Mirjana,

U emailu koji će biti poslat svim vlasnicima, postoji skica koju je komšija priložio. Ja sam zatražila da dostave i fotografiju kako bi bilo jasnije. Prema njegovom zahtevu i skici koju je dostavio, komarnik bi prekrivao ceo otvor lođe, od zida do zida, u ravni spoljnog zida zgrade tj. fasade.

Postaviću odmah sliku, čim je dobijem.

Pozdrav,

This post was modified 2 weeks ago 2 times by Ivana Jovanović

ReplyQuote
(@nikola94)
Ime: Nikola Lazarevic
New Member
Lamela: D
Stan: 28

Poštovane komšije,

U vezi sa tačkom 7, iskreno mislim da predlog nije adekvatno rešenje, imajući u vidu da svi imamo ugovornu klauzulu kojom se zabranjuju izmene koje narušavaju spoljašnji izgled zgrade u narednih nekoliko godina.

Takođe, eventualno odobravanje ovog zahteva moglo bi da stvori presedan, čime bi i ostali stanari mogli da podnesu slične zahteve i započnu sa ograđivanjem svojih terasa, što bi značajno narušilo planirani izgled i estetski identitet objekta.

Pozdrav,
Nikola

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

Komšije, postavljam sliku koja je sada stigla od vlasnika stana. 

Vidim nekoliko reakcija na tačku 7., sa idejom da se postavi glasanje za sveobuhvatnu odluku da nije dozvoljeno postavljanje bilo čega na terase što bi moglo da naruši izgled zgrade.

Ja sam vam na raspolaganju da konkretnu ideju stavim na glasanje. Da li mogu da zamolim grupu stanara koja bi želela ovu vrstu glasanja, da na email Stambene zajednice (ili ovde na forum) pošalje predlog teksta te odluke, da imam zvaničan zahtev.

Na skupštini možemo da diskutujemo o detaljima. 

ReplyQuote
(@jelenacuk)
Ime: Jelena Ćuk
Active Member
Lamela: C
Stan: 18

Slazem se s reakcijama iznad, nisam sigurna zasto se komsijine potrebe toliko razlikuju od istih jedinica u nizu.

svi komarnici koje vidim na zgradi su ugradjeni u prostoru izmedju stolarije i roletne i ne narusavaju izgled objekta. 

ReplyQuote
(@jelenacuk)
Active Member

Poslala sam pitanje i na email, ali vidim da je forum aktivan pa cu ponoviti i ove: da li ovo znaci da potpisujemo ugovore za izmerenje dosadasnjeg duga i naplatu duga u buducem periodu? Potpisujemo ugovore sa agentom (CF) i sa Heating service UDI?Nisam sigurna da imam odgovore u ovom sizeu, iskreno se nadam da konacno zavrsavamo tacku 1- regulisanje naplate utrosenog gasa i postavljanje odrzivog modela za to (kao i svi verovatno)?

This post was modified 2 weeks ago by Jelena Ćuk

ReplyQuote
(@jelenacuk)
Active Member

Imam jos jedan komentar u vezi angazovanja advokata komsije- da li se njegovo angazovanje odnosi samo na spor u vezi gasa a potom po potrebi? Da li ste vi i dalje nas pravni zastupnik? Koje jos sporove imamo?

slazem se da se treba platiti svaka usluga, ali bih volela da mogu da upravljam svojim vec prilicno velikim troskovima odrzavanja zgrade 

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

@jelenacuk Da, u pravu ste. Model bi rešio i prošlost i budućnost.

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

@jelenacuk Ovde je jako važna definicija 1) upravljanja kroz upravnika koji snosi sve odgovornosti i predstavnik je SZ u sporovima, tužbama itd, i 2) advokata koji je po punomoćju neophodan za pravno zastupanje, sastavljanje ugovora, utuženje neplatiša i slično.

Advokatu, po predlogu ugovora, ne pripada mesečna naknada, već se njegovo angažovanje plaća posle završetka spora, u skladu sa presudama i u skladu sa tarifarnikom. Primer utuženje neplatiša: pisanje opomena, proces izvršenja i naplate duga, a nagrada advokata u ovom primeru ide na teret neplatiše. Ovo navodim jer je to mogući scenario ako bude dužnika za gas. 

Slična je uloga advokata kao i kod zastupanje bilo kog pravnog lica. 

ReplyQuote
(@disapp)
Ime: Mirjana Lazarević
Eminent Member
Lamela:
Stan:

@ivanajovanovic 

molim vas da ovu fotografiju postavite uz mail sa pozivom na glasanje ili Viber, jer na osnovu same skice nije najjasnije na koji nacin je planirana postavka komarnika, a predlozeni nacin ipak narusava vizuelni izgled zgrade.

Hvala

ReplyQuote
(@jelenacuk)
Active Member

@ivanajovanovic 

i dalje nisam sigurna da razumem-koje neplatise imamo kao SZ? One koji ne placaju deo troskova SZ?Koje jos sporove vodimo? Mozda nisam upucena a zelela bih da imam pravu sliku.

Jer pretpostavljam da CF ima svoj nacin za naplatu usluge a i snosi rizik u slucaju neispunjenja obaveza korisnika.

A ukoliko sam razumela i predlozeni model naplate gasa agent preuzima odgovornost i rizik naplate?

Iskreno, jedino sto pretpostavljam je proces naplate ovih zajednickih racuna struje i vode i to razumem ali bi trebalo biti jednokratno.

Ja zaista nisam raspolozena da se saglasim sa povecanjem troskova odrzavanja zgrade jer iznos koji trenutno uplacujem(o) smatram da je dosta veliki u poredjenju sa zgradama slicnog kapaciteta i kvaliteta stanovanja koje obezbedjuju.

Svakako se vidimo na SS pa cemo imati priliku da prodiskutujemo o svakoj navedenoj temi.

Hvala i vidimo se

ReplyQuote
(@maki8)
Ime: Marina Adamović
Active Member
Stan: 33

Što se tiče komarnika u nivou terase, ima par ljudi u The One te komarnike, ako prolazite nekad obratite pažnju, stanovi su okrenuti ka Omladinskih brigada i vidi se sa ulice, iskreno da vam kažem ja nisam primetila da su narušili izgled zgrade....

ReplyQuote
(@maki8)
Ime: Marina Adamović
Active Member
Stan: 33

Evo video od prijatelja u The One kako to izgleda, inače ljudi sad to dosta stavljaju jer ima smisla, može da se sedi na terasi uveče bez da vas komarci jedu 😂

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

Hvala vam na komentarima, poslaću sliku na emailove uz predloge komšija da se prvo popriča na ovu temu 21.07. pa da onda kasnije i glasamo za tu sveobuhvatnu odluku šta je sve zabranjeno postavljati na terase. 

Nikola Lazarević i Mirjana Škarić su poslali svoje predloge za tu odluku. Biće potrebno da vidimo da li komšije sa južne strane možda negoduju kada je u pitanju postavljanje tendi. Da li da usvajamo jedan model tende, ista boja, isti proizvođač - to su bila rešenja nekih drugih zgrada. A onda opet, da naravno kažemo da je zabranjeno postavljanje npr. bilo kakvih reklama, postavljanje bilo čega na fasadu i spoljnu ivicu terase i slično. 

Pošaljite ovde ukoliko imate još neke predloge i mišljenja, da sakupimo sve i pričamo na skupštini. 

ReplyQuote
Page 1 / 2
Share: