Forum

IZDATI SU RAČUNI ZA...

Notifications
Clear all

IZDATI SU RAČUNI ZA OKTOBAR I NOVEMBAR 2024 - održavanje

(@ivanajovanovic)
Ime: Ivana Jovanović
Member Moderator
Lamela: E2
Stan: 48
Topic starter  

Drage komšije,

Obaveštavam vas da su računi za oktobar i novembar 2024. godine izdati i danas će biti ubačeni u poštanske sandučiće. Videćete jedan račun koji ima iznos za oba meseca zajedno. Iznos je oko 4.500,00 dinara za jedan ceo mesec (ako ste ceo mesec bili u stanu). Ukoliko ste oba meseca bili u stanu, iznos za oba meseca je oko 9.000,00 dinara. To su računi koje izdaje naša Stambena zajednica i molim vas da ih što pre platite kako bismo izmirili dugovanja prema prethodnim podizvođačima. Od Stambene zajednice preostaje još da se fakturiše 15 dana decembra, i taj račun će stići tokom januara meseca. Pošto je City Facility preuzeo održavanje od 16.12.2024. godine, od njih očekujemo račune za tu drugu polovinu decembra. Sve navedeno se odnosi na račune za održavanje zgrade, tekuće i investiciono. Ukoliko imate nekih pitanja, možete ovde da napišete, ja ću se potruditi da vam odgovorim. Uskoro ćemo dobiti i zvaničan email iz City Facility sa adresama i telefonima za prijavu problema, pitanja i slično, pa se od tog trenutka slobodno možete i njima obratiti. 

Što se tiče potrošenog gasa, taj obračun još uvek nismo dobili od UDI-jeve firme Heating Service, ali sam obaveštena da oni izmiruju dugovanja prema Srbija Gas-u. Sastanak sa njima ćemo imati odmah posle novogodišnjih praznika, jer i taj model ugovora i načina očitavanja moramo ponovo da prođemo detaljno i da vidimo zašto nam obračun potrošenog gasa po stanovima nije poslat još uvek. Molim vas da razmotrite odvajanje novca sa strane za potrošen gas jer mi taj iznos moramo da platimo, samo još uvek nemamo tačnu raspodelu po stanovima koliko je svako od nas potrošio za grejanje i toplu vodu. 

Koristim ovu priliku da vam poželim sve najbolje u Novoj 2025. godini, da se družimo i zajednički sređujemo našu lepu zgradu!

S poštovanjem,

Ivana Jovanović

(@dejanveljkovic036)
Ime: Dejan Veljković
Active Member
Lamela: C
Stan: 11

Hvala na svemu i srećna nova godina.

Da li postoji mogućnost da pošaljete račun na mail ili samo da date iznos, kako bih uplatio ?

This post was modified 3 weeks ago 2 times by Dejan Veljlković

ReplyQuote
(@nikola-d)
Ime: Nikola Dikic
Trusted Member
Stan: S634

Poštovana Upravnice,

Ja mozda mogu da vam pomognem da napravimo sistem gde bi ste mogli da izgenerisete PDF račune preko sajta i da automatski posalje kopiju svima obzirom da postoji formula

Radio sam već nešto slično

Ako vam je ovo interesantno možemo preko maila o tome

Hvala veliko na trudu

ReplyQuote
(@dejanveljkovic036)
Active Member

@nikola-d To bi bilo divno

ReplyQuote
(@srdjanbgw)
Ime: Srđan Jovanović
Member Admin

@nikola-d Prvenstveno hvala na pomoći! Ovi računi su rađeni manuelno, zato je bilo neophodno da se štampaju poslednji objedinjeni računi za oktobar i novembar. Od decembra kreće City Facility da regularno fakturiše mesečne račune i svaki stanar će imati mogućnosti da se prijavi da li želi PDF na mail ili želi štampani račun u poštansko sanduče. Potrudićemo se svi da se što više komšija prijavi da dobija mesečne račune na mail, kako bi izbegli trošenje papira.

Neke komšije su izrazile želju da dobijaju račun u papirnom obliku, ali je uglavnom svima lakše da se račun dobije na mail.

(@vucic-aleksandra)
Ime: Aleksandra Vučić
Active Member
Stan: 29

Posted by: @ivanajovanovic

Što se tiče potrošenog gasa, taj obračun još uvek nismo dobili od UDI-jeve firme Heating Service, ali sam obaveštena da oni izmiruju dugovanja prema Srbija Gas-u. Sastanak sa njima ćemo imati odmah posle novogodišnjih praznika, jer i taj model ugovora i načina očitavanja moramo ponovo da prođemo detaljno i da vidimo zašto nam obračun potrošenog gasa po stanovima nije poslat još uvek. Molim vas da razmotrite odvajanje novca sa strane za potrošen gas jer mi taj iznos moramo da platimo, samo još uvek nemamo tačnu raspodelu po stanovima koliko je svako od nas potrošio za grejanje i toplu vodu. 

Hvala na pojasnjenju oko racuna. Imam pitanje vezano za Heating Service. Posto je vec evidentno da je nekim stanovima na 3 vreo radijator dok je nekim stanovima (izmedju ostalog i meni) na 5 mlak radijator, kako se racuna ta potrosnja gasa? Jel se racuna ta 5ica svima isto ili kako? 

Pozdrav i srecni praznici

ReplyQuote
(@mirjanacomor)
Ime: Mirjana Čomor
Active Member
Stan: 63

Postovana Upravnice,

hvala na trudu!

Srecna Nova godina!

Pozdrav,

Mirjana Comor

ReplyQuote
(@dejanveljkovic036)
Active Member

Poštovani,

da li od decembra plaćamo samo City Facility ili i njima i stambenoj zajednici.

Hvala unapred.

ReplyQuote
(@srdjanbgw)
Member Admin

Stambena zajednica je izdala račune za održavanje za sepembar, oktobar i novembar. Naknadno će izdati račun za održavanje za prve dve nedelje decembra, a nakog toga će City Facility preuzeti naplatu održavanja. Danas je CF poslao račun za održavanje za drugu polovinu decembra.

Da odgovorim Aleksandri oko grejanja - svaki stan ili lokal ima svoje merno mesto gde se očitava potrošnja gasa, prema tome plaćate koliko ste potrošili gasa. Ako su u vašem stanu radijatori mlaki na 5, onda to prijavite na lastavice@cityfacility.rs.

This post was modified 3 weeks ago by Srđan Jovanović

ReplyQuote
(@vucic-aleksandra)
Active Member

Posted by: @srdjanbgw

Da odgovorim Aleksandri oko grejanja - svaki stan ili lokal ima svoje merno mesto gde se očitava potrošnja gasa, prema tome plaćate koliko ste potrošili gasa. Ako su u vašem stanu radijatori mlaki na 5, onda to prijavite na lastavice@cityfacility.rs.

@srdjanbgw Ja sam to prijavila jos onda kad su svi prijavljivali, dolazili su mi u stan i receno mi je da treba vremena dok se usele ljudi i pocnu i oni da greju. Posle na sastanku stanara je receno da je izgleda nasa strana na severu slabija sa grejanjem u odnosu na druge strane. Zato me zanima, ako je slabija da li to znaci da je i potrosnja gasa manja pa zato moramo na 5 da drzimo za razliku od nekih kojima je na 3 taman?

Ako treba opet da se prijavljuje, prijavicu. Na sastanku je vise delovalo da je "tako kako je".

- Jos jedno pitanje, gde placamo odrzavanje sprinkler sistema, zelenila i slicno? Vidi se razlika u broju stavku kod City Facility-a i prethodnog upravnika (pored Heating Servica)

ReplyQuote
(@srdjanbgw)
Member Admin

@vucic-aleksandra Ako je vama na 5 mlako, a nekome na 3 toplije, verovatno ćete platiti nešto manje, ali je na to pitanje jako teško precizno odgovoriti jer se utrošak meri po KWh, onako kako ga očita merač protoka za vaš stan. Ukoliko vam je slična temperatura na poziciji 3, kao i na poziciji 5, onda kalorimetar držite na 3, ništa ne postižete odvrtanjem ručice na 5, jer nećete dobiti topliji radijator, a plaćaćete više račune.

Svestan sam da ovo nije odgovor koji vam rešava problem, ali ću krajem sledeće nedelje nakon praznika tražiti sastanak sa tehničkim licima iz UDI-ja i CF-a da pokušamo da rešimo problem mlakih radijatora komšijama koji imaju stanove na severnoj strani zgrade.

Sve usluge održavanja su objedinjene kod CF-a. Održavanje sprinkler sistema, hidrocila, muljnih pumpi, PP sistema, video nadzora i ostalih tehničkih podsistema u zgradi su objedinjeni u tehničkom održavanju zgrade. Održavanje zelenila ostaje da održava podizvođač Green Decor, oni su nam dali garanciju na zelenilo, samo će CF da nam u okviru svog računa naplaćuje i tu uslugu.

Molim vas da razumete da trošimo ogromne vreme i trud da sve uskladimo, kako bi računi izgledaju jasno i pregledno. Ova je prvi račun koji nam je CF izdao, biće verovatno potrebno nekoliko meseci dok ne budemo dobili račun sa svim navedenim stavkama, sa investicionim održavanjem koje naplaćuje Stambena zajednica, sa održavanjem toplotnog podsistema koji održava Heating Service, itd. Svi računi koji su do sada izdati, kako od Stambene zajednice, tako i od CF-a su tačni po iznosima, ali još uvek nedovoljno pregledni. CF je recimo napravio grešku u računu koji nam je juče dostavio na mail, piše da imamo 2 portirske pozicije, a imamo samo jednu poziciju, iako je iznos tačan. Sve ove greške će se ispraviti u narednom periodu.

Obaveštavam vas šta sam uradio za grejanje.

ReplyQuote
(@vucic-aleksandra)
Active Member

@srdjanbgw Vazi, hvala Vam na ulozenom trudu. Svesna sam da smo u periodu tranzicije i da je zato sa vise strana dolazeci racuni. Uredno sve placam, samo sam zabrinuta oko tih racuna za grejanje jer se pored toga i na klimu grejem i opet je hladno u stanu... pored toga interesovalo me i da li ce i to zelenilo naknadno jos da dodje. 

Hvala jos jednom, pozdrav

ReplyQuote
Share: