Forum

Potpisivanje ugovor...

Notifications
Clear all

Potpisivanje ugovora za naplatu gasa - Skupština četvrtak, 07.08.2025, 17:30h

Page 1 / 2

(@ivanajovanovic)
Ime: Ivana Jovanović
Member Moderator
Lamela: E2
Stan: 48
Topic starter  

OBAVEŠTENJE O ZAKAZIVANJU SEDNICE SKUPŠTINE
STAMBENE ZAJEDNICE

Jurija Gagarina 21, 21a, 21b, 21v, 21g, 21d, 21đ, 21e, 21ž, 21i, 21j, 21k, 21l, 21lj, 21m, 21n, 21nj, 21p, 21r, 21s, 21t, 21ć

Četvrtak, 07.08.2025, 17:30h

Poštovani stanari,

Obaveštavam vas da je Investitor UDI B EAST, odnosno firma Heating Services pozvao na potpisivanje ugovora o naplati grejanja i tople vode. U skladu sa Članom 9.6 kupoprodajnog ugovora, svaki vlasnik posebnog dela poziva se da potpiše pojedinačan ugovor. U ime Stambene zajednice glasamo za predlog odluke da se potpiše predloženi aneks ugovora između Heating Services i Stambene zajednice, kojim se ugovor relaksira i precizira da naplatu vrši Heating Services a ne Stambena zajednica.

Dnevni red:

1. Odluka vezano za naplatu dosadašnjih troškova iskorišćenog prirodnog gasa za pripremu i potrošnju toplotne energije u Objektu do 30.06.2025.godine, koji su fakurisani Stambenoj zajednici od strane Heating Services DOO Beograd, a trebaju biti prefakturisani na vlasnike posebnih delova prema stvarno očitanoj potrošnji zaključno sa 30.06.2025.godine
  2. Odluka vezano za zaključenje Aneksa br. 1 Ugovora o pružanju usluga distribucije toplotne energije (grejanje i topla voda) krajnjim korisnicima u Objektu, zaključen između Stambene zajednice i Heating Services DOO Beograd dana 31.08.2024.godine, u skladu sa kojim bi se, a na osnovu pribavljenog Mišljenja Ministarstva energetike i rudarstva broj 002851901 2025 14820 000 000 011 014 od 10.07.2025.godine, naplata troškova grejanja i tople vode, koje uključuju troškove energenta (isporučenog gasa) i ugovorenih usluga Heating Services DOO Beograd, vršila direktno od strane svakog pojedinačnog vlasnika posebnih delova, na osnovu ugovora koji svaki vlasnik posebnog dela treba da zaključi sa pružaocem usluga Heating Services DOO Beograd ili trećim licem po izboru Heating Services DOO Beograd, a ne od strane Stambene zajednice, kao i povećanje cene za usluge Heating Services DOO Beograd, shodno dodatnim uslugama koje će pružati
  3. Odluka vezano za postupak prinudne naplate troškova grejanja i tople vode, koje uključuju troškove energenta (isporučenog gasa) i ugovorenih usluga Heating Services DOO Beograd i isključenju vlasnika posebnog dela koji ne izmiruje dugovanja po osnovu troškova grejanja i tople vode

Biće omogućeno i glasanje putem e-maila, tako da vlasnik posebnog dela može glasati i elektronskim putem, u kom slučaju se za potrebe izračunavanja kvoruma smatra da taj član Stambene zajednice prisustvuje sednici.

Mesto održavanja: Lokal uz ulaz u garažu, C lamela južna strana, Jurija Gagarina 21k

Investitor će omogućiti nekoliko termina za potpisivanje ugovora. Raspored termina će biti postavljen vidno u lokalu 21k, kao i na oglasnim tablama.

Beograd, 04.08.2025.godine.                                                             Ivana Jovanović, upravnik

(@vladanz)
Ime: Vladan Živanović
Active Member
Lamela: C
Stan: C84

Ivana poštovanje.

Molim vas da mi pošaljete Ugovor o zakupu između UDI/SZ i Heating Services koji se nekoliko puta spominje u predlozima Ugovora koji su nam ponuđeni.

Ili da me uputite gde se nalaze na ovom portalu.

Takođe vas molim da moju email adresu i telefon ubacite u grupu za slanje informacija, kako emailova tako i Viber.

Hvala,

Vladan Živanović

vladan.zivanovic@hotmail.com

mob +381 63 315152

Stan S_84, sprat 10, ulaz 21B

ReplyQuote
(@acamarin)
Ime: Aleksandar Marin
Member Moderator
Lamela:
Stan:

@vladanz 

Ugovor izmedju SZ i Heating service-a je ovde zakacen 

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

@vladanz 

Telefon je ubačen u bazu.

Ponavljam link ukoliko vam je ovako lakše da kliknete, sve se nalazi u folderu DOKUMENTACIJA https://stambena-zajednica-lastavice.org/forum/dokumentacija/gas-ugovor-sa-heating-service-udi-potpisan-od-profesionalnog-upravnika-31-08-2024/#post-355

Aleksandar je iznad poslao liknovanu reč "ovde" - hvala Aleksandre.

ReplyQuote
(@vladanz)
Active Member

Hvala Ivana, hvala Aleksandre.

Bojim se da se nismo razumeli. Ja sam Ugovor o pružanju usluga na koji me upućujete već pročitao ranije i on je Ugovor čiji Aneks predlažete - tačnije trebalo bi da ga UDI tj Heating Services predlaže, mi kao SZ da damo komentare, pa kad se nadje zajednički prihvatljiva verzija da isti potpišemo. Bojim se da to nije slučaj.  

Međutim, ono što nedostaje je Ugovor o zakupu. (potpisan između UDI i Heating Services 30.01.2024. godine).

Naime, mi smo svi, ako se ne varam, a ne varam se – zajednički vlasnici našeg sistema za grejanje – kako za obezbeđivanja tople vode tako i za grejanja stanova. UDI je vlasništvo nad tim sistemom prebacio na nas prilikom formiranja Stambene Zajednice – Aneksom koji se nalazi na Portalu na lokaciji https://stambena-zajednica-lastavice.org/wp-content/uploads/wpforo/default_attachments/1740641707-20240831-UDI-B-East-Stambena-zajednica-Jurija-Gagarina-Heating-Services-Aneks-I-Ugovora-o-zakupu-i-eksploataciji-kotlarnice.pdf

Istog dana je novoformirana SZ (koja se sastojala od 2 vlasnika stana i 286 jedinica u vlasništvu UDI-ja) potpisala i ovaj Aneks i gore navedeni Ugovor o pružanju usluga. U Aneksu se tadašnja SZ saglasila da sve stavke Ugovora o zakupu ostaju nepromenjene.

Kako je ovaj Ugovor osnov za pružanje usluga koje daje Heating Services, molim da nam se isti što pre dostavi.

ReplyQuote
(@vladanz)
Active Member

Takođe, želim da dodam i sledeće a što je meni važno da napomenem, pošto sam bio na sastanku koji se odigrao prošle nedelje, 07.08.u prostorijama UDIja:

• Nismo nigde dobili zapisnik sa našeg sastanka, iako je bilo dosta komentara i dosta zahteva
  • Traženo je da se oformi Radna grupa i još jednom prođu predlozi pojedinačnih Ugovora
  • Traženo je da se još jednom porazgovara o Ugovoru o pružanju usluga u celini a ne samo o promeni Člana 7.
  • Da li je taj Aneks potpisan i ako jeste – kada ?
  • Vi ste rekli da ne postoji vremenski okvir za potpisivanje, i da nema rokova koji su tvrdi za potpisivanje – a u Aneksu koji nam je predložen piše da ko ne potpiše pojedinačni Ugovor može mu se prekinuti pružanje usluga 1.9. Kako ako nema rokova?
  • Rečeno je da će se svakom od nas dostaviti obračun dugovanja za gas, pojedinačno. Sudeći po onom što je komunicirano, ukupan dug je oko 100.000EURa, što u prostoj računici znači da je prosečan dug po jednici oko 350EURa. Da li je to tačno?

Ako su sve moje pretpostavke tačne:

• Moramo da potpišemo pojedinačne ugovore bez mogućnosti promene, što pre – kako razumem, datumi su bili već tokom ove sedmice!
  • Dobićemo obračun dugovanja koji je reda veličine 40.000rsd da platimo odmah
  • Dobićemo račun za Jul2025 da platimo odmah, tj do 1.9.
  • Ko to ne uradi, biće mu obustavljen servis od 1.9.

Iskreno, ne znam kako smo došli u ovu potpuno direktivnu, ucenjivačku situaciju, bez ikakve mogućnosti da mi, kao VLASNICI ovog sistema praktično se ništa ne pitamo.

Još jednom vas molim da me dodate u email komunikaciju sa stanarima, jer emailovi stižu mojoj supruzi ali ne i meni. 

Hvala.

Vladan Živanović

vladan.zivanovic@hotmail.com

ReplyQuote
(@nikola-d)
Ime: Nikola Dikic
Trusted Member
Stan: S634

@vladanz pitate se onliko koliko se pitate za telekomov ugovor za mobilni, ili za ugovor za kablovsku, struju

eto toliko 

U Srbiji ima jedan snabdevac gasom - Srbija Gas - ako vam se ne svidja izvolte grejte se na drva 

to je nazalost tako. Ni meni se ne svidja ali sam se pomirio sa time

Nadam se da je ovo od pomoci.

Pozdrav

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

@vladanz 

Deo zapisnika sa Skupštine Stambene zajednice, odnosno tok diskusije, je sačinjen odmah i postaviću ga ovde na forum. U skladu sa objašnjenim rokovima, kompletan zapisnik će sadržati i tok razgovora i procente kako su se vlasnici posebnih delova izjasnili, i objavljen do kraja ovog meseca. 

Što se tiče pojedinačnih ugovora, rok za potpisivanje jeste 01.09.2025. godine i to piše u pojedinačnim ugovorima koji su dostavljeni svim vlasnicima. Gospodin Agović je na sastanku ovo isto spomenuo. Moguće je i da se nismo razumeli o kojim rokovima pričamo. Spominjali smo i rok za plaćanje zaostalog duga (taj rok je 30 dana) i tu smo tumačili vezu sa ostavljenih 3 meseca kao rokom do eventualnog utuženja neplatiša. Po pitanju pojedinačnih ugovora se svaki stanar izjašnjava u skladu sa svojom odlukom da li želi da se greje na gas. Po pitanju aneksa, sada se izjašnjavamo samo oko relaksacije člana 7, i kao što smo na skupštini i pričali - mi ove godine nemamo drugu alternativu. O alternativama u budućnosti svakako treba detaljno razgovarati, kao i što je predloženo. Rešenje trenutnog duga svakako ne isključuje kasnije iznalaženje drugih opcija. 

Kada je u pitanju zaostali dug iz prošle sezone, objašnjeno je da postoji merenje za svaki stan i za svaki mesec, kao i da to očitavanje vrši firma Technomer. Ne može se govoriti o prosečnoj potrošnji, već svaki stanar treba da se obrati gospodinu Agoviću (može i svog prodavca u CC) koji mu dostavlja na uvid detaljnu potrošnju po mesecima. U praksi je ovih dana prilikom potpisivanja ugovora uživo, predstavnik Heating Services davao na uvid iznose po mesecima, objašnjavao da li se iznos odnosi na grejanje ili na toplu vodu, i onda bi vlasnik pristupio potpisivanju. U isto vreme proveravaju se lični podaci, email adrese za dostavu računa i slično. Računi bi trebalo, po navodima iz Heating Services da stignu okvirno takođe do kraja meseca. 

U bazi kontakata vlasnika, kako za glasanja tako i za dostave računa Stambene zajednice, postoji opcija samo jedne email adrese. Email vaše supruge je unet kao prvi kontakt. Da li želite da njen email zamenimo vašim emailom (postao bi primarni)?

S poštovanjem,

Ivana

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

Deo zapisnika sa Skupštine Stambene zajednice, odnosno tok diskusije.

ReplyQuote
(@jelenacuk)
Ime: Jelena Ćuk
Trusted Member
Stan: 18

@ivanajovanovic 
Molim vas da postavite email gdina Agovica kako bi mogli da posaljemo upit za uvid u potrosnju po mesecima sto pre.

ReplyQuote
(@ivanajovanovic)
Member Moderator
Topic starter  

@jelenacuk

sasa@urban-developers.com

zivorad@udi-develop.rs

ReplyQuote
(@jelenacuk)
Ime: Jelena Ćuk
Trusted Member
Stan: 18

Hvala!

ReplyQuote
(@vladanz)
Active Member

@acamarin 

Komšija, to nije Ugovor o kom pričamo. Osnov za pružanje usluga Heating Services je Ugovor o zakupu, kojim HS dobija naše vlasništvo u zakup i na upravljanje, pa nam ispostavlja račun za potrošeni gas plus održavanje plus njihova margina. Tako bi bar trebalo da bude. U tom Ugovoru bi trebalo da piše i koje su obaveze Heating Services u smislu održavanja naše kotlarnice i ostale opreme, kao i pod kojim uslovima smo dali naše vlasništvo u zakup. 

Pozdrav,

Vladan 

ReplyQuote
(@vladanz)
Active Member

@ivanajovanovic 

Molim da u najkraćem roku:

1. Dostavite ovde Ugovor o zakupu. (potpisan između UDI i Heating Services 30.01.2024. godine). Kao zajednički vlasnici kotlarnice i sistema za grejanje treba da znamo pod kojim uslovima je prethodni vlasnik (UDI) dao naše vlasništvo u zakup radi pružanja usluge koju nam daje Heating Services.

2. Napišete da li je i ako jeste kada potpisan Aneks i da isti, potpisan i obostrano overen priložite ovde na Portal

Za ostalo mi je jasno da je onako kako sam i napisao u komentaru - moramo da potpišemo i moramo da platimo to što nam daju, bez mogućnosti promene.

Što se tiče emaila, očekivao bih da postoji mogućnost da dodate više emailova. Ako to nije moguće, onda neka moja email adresa bude primarna.

Hvala,

Vladan Živanović

ReplyQuote
(@vladanz)
Active Member

@nikola-d 

Bojim se komšija da to ovde nije slučaj, jer mi ne kupujemo gas od Srbijagasa niti nam je on davalac bilo kakve usluge. Mi plaćamo objedinjenu uslugu UDI/Heating Services - a on za to treba da upravlja našom kotlarnicom i našim sistemom za grejanje (pod nepoznatim uslovima i nepoznatim obavezama), treba da kupi gas od dotičnog Srbijagasa (opet, pod nepoznatim uslovima), da očita potrošnju i ispostavi račun. 

Verujem da se oko ovog mi itekako trebamo pitati. 

Srdačno,

Vladan 

ReplyQuote
Page 1 / 2
Share: