OBAVEŠTENJE O ZAKAZIVANJU SEDNICE SKUPŠTINE
STAMBENE ZAJEDNICE
JURIJA GAGARINA 21, 21A, 21B, 21V, 21G, 21D, 21Đ, 21E,
21Ž, 21I, 21J, 21K, 21L, 21LJ, 21M, 21N, 21NJ, 21P, 21R,
21S, 21T, 21Ć
Utorak, 29.10.2024, 19:00h
Poštovani stanari,
obaveštavamo vas da će ponovljena sednica Skupštine Stambene zajednice biti
održana u zajedničkim prostorijama u garaži zgrade, dana 29.10.2024, godine sa
početkom u 19.00 h, sa slededim predloženim dnevnim redom:
1. Tenderska dokumentacija kada je Skupština Stambene zajednice
osnovana. Koji elementi održavanja su tenderisani i po kojoj dinamici i
specifikaciji? Broj portirskih pozicija, broj izvršilaca čišdenja, dinamika,
održavanje tehničkih sistema
2. Koje firme su poslale ponude, po kojim uslovima za svaki element
održavanja posebno?
3. Šta su bili kriterijumi za odabir trenutnih izvođača, lista svih izvođača
radova i cene po svakom elementu održavanja
4. Presek trenutnog stanja računa Stambene zajednice, da li je investitor
do sada upladivao nešto u fond a posebno u vezi nultog i redovnog
čišdenja
5. Na koji period su izabrani podizvođači, klauzule raskida ugovora usled
neobavljanja osnovnih usluga
6. Razno.
Ovom prilikom pozivamo da se odazovete u što većem broju kako bi se donele
odluke o temama dnevnog reda.
Beograd, 25.10.2024.godine. Stambena zajednica JURIJA GAGARINA
21, 21A, 21B, 21V, 21G, 21D,21Đ, 21E, 21Ž, 21I,
21J, 21K, 21L, 21LJ, 21M, 21N, 21NJ, 21P, 21R,
21S, 21T, 21Ć
Željko Ragač, profesionalni upravnik
Odazovite se u što većem broju jer je to jedini način da se tražene odluke donesu. Uskoro treba da stigne i opcija za glasanje putem emaila (glasanje putem emaila je zakonski validno, reply to all opcija kako bi i upravnik i članovi radne grupe videli vaš glas). Za ove odluke će se glasati:
ОДЛУКЕ
1. Избор новог управника. Да се за управника из редова станара Стамбене Заједнице Јурија Гагарина 21, 21А, 21Б, 21В, 21Г, 210, 21Д, 21Е, 21З, 211, 21Ј, 21К, 21Л, 21У, 21М, 21Н, 21Њ, 21П, 21Р, 215, 21Т, 21Ц бира Ивана Јовановић, власник посебног дела Е2_С48, на период до избора фирме за професионално одржавање на тендеру и успостављања функционисања свих услуга у згради. Своје ангажовање, тј. накнаду за управљање Стамбеном заједницом, као и управљање заједницом власника гаражних места нови управник неће наплаћивати. Да се у исто време чланови Радне групе поставе на позицију заменика управника (Александар Марин, Јелена Јанићијевић, Сања Игуман Глушац, Снежана Пешић), такође на период до избора фирме за професионално одржавање и без накнаде за своје ангажовање.
2. Покретање тендера за избор фирме за професионално одржавање. Да се распише тендер за избор фирме за професионално одржавање са свим услугама (служба обезбеђења, хигијене, свих облика техничког одржавања и др.), осим услуга за испоруку гаса. Тендерски процес ће се водити транспарентно за све станаре, биће позване фирме које су финансијски стабилне, које нису биле у блокади, имају валидне референтне листе које потврђују професионалност, и да су активне у својој области рада најмање две године на сличним пројектима.
3. Да се рачуни за месец октобар 2024. године умање процентуално за износ за који Стамбена заједница од подизвођача није добила услугу прописану уговором и спецификацијама, а у складу са записником, којим ће радна група утврдити које све услуге нису испоручене, или су делимично испоручене од стране подизвођача.
Пре достављања рачуна за октобар 2024. године станарима, исти ће бити достављени од стране професионалног управника Радној групи, како би проверила износе за свако умањење и тек након провере и сагласности радне групе, исти могу бити послати станарима.
Jel moze neko da me ubaci u Viber grupu?
Poslala sam vam email Vlado. Ukoliko još neko nije član Viber grupe, skenirajte QR code
Postovana Buduca Upravnice ( nadam se ), u slucaju da nemamo kvorum ili vecina se ne pojavi hteo bih da samo napomem da mozemo i ovde da glasamo online - u mailu sam vam poslao instrukcije za poll - glasanje
Hvala
Dobar dan Ivana, Ja ne mogu skenirati QR code, Dobila sam pruku "The QR code has been deactivated for some reason".
Da li mozete da me dodate u grupu, moj telefon je +381611123859
Hvala
Ranka
Dobro veče Ranka,
Upravo sam vam poslala pozivnicu za Viber.
Pozdrav,
Ivana
Pozdrav svima, kako mozemo online da glasamo? Ja nikakve mail-ove nisam dobijala od poslednjeg vidjanja.
Dostavljam kratak rezime večerašnje sednice koja je trajala malo duže od sat vremena:
<1. Bila je prisutna ako se ne varam 71 osoba uključujući i lica koja su dala punomoćje;
2. G.din Živorad nije prisustvovao ispred investitora jer je bio kod zubara a pretpostavljamo da su i svi ostali iz UDI kancelarije bili zauzeti veceras. Svakako g.din Živorad je neformalno obavestio da će sa 50ak glasova koliko je još uvek u nadležnosti investitora, dati kvorum sednici ako to bude potrebno i da će glasati za odluku za koji sami budemo glasali;
3. Radna grupa je predstavila analize i saznanja do kojih smo došli teškom mukom zbog nedostatka saradnje Upravnika j Investitora;
4. Naši ključni zaključci su da je proces odabira Upravnika i kasnije izvođača sproveden na neprofesionalan i neprihvatljiv način a posledica toga su svi problemi o kojima razgovaramo ovih dana;
5. Većina ugovora sa firmama koje se bave održavanjem ne postoji ili nam nisu dostavljeni a obzirom da je to bila obaveza Upravnika i Investitora zaključili smo da isti ne postoje. Sve i da prihvatimo neke draftove koje su nam poslali kao validne, više je nego evidentno da tu ima ugovora koji su usaglašavani u drugoj polovini septembra a usluge uredno fakturisane od početka meseca;
6. Zaključak za račune je da postoji jedan mali deo koji se može prihvatiti kao neosporan i koji bi trebalo platiti. Reč je o oko 4.500 rsd (tačnu specifikaciju ćemo dostaviti). Garaže ne treba plaćati jer ne postoji nikakav osnov.
7. Večeras uvidom u izvode zaključili smo da je samo oko 45 osoba od 170 onih koji su dobili račune, platilo septembar. Na isti način smo zaključili da UDI prvi nije platio svoje obaveze prema stambenoj zajednici koju je sam formirao. Sad je već kraj oktobra pa se postavlja pitanje kako je to moguce i sta to znači;
8. Sadašnji profesionalni upravnik je nastupio vrlo defanzivno i izrazio želju da što pre sprovedemo u delo izglasavanje g.đe Ivane Jovanović na mesto Upravnika iz redova stanara. Sa tim u vezi je stavljena na raspolaganje štampana odluka na koju smo svi stavili potpise a čiju fotografiju Vam šaljem;
9. Za izglasavanje Ivane nam je potrebno 144 glasa i verovatno ih nećemo imati. Biće nam dakle neophodna treća ponovljena sednica za koju nam kvorum neće ni trebati već će odlučiti većina prisutnih.
10. Spisak od 25 otvorenih pitanja i problema smo samo pročitali ali nismo komentarisali jer se Upravnik povukao a investitor nije bio prisutan pa ćemo sve to ponoviti g.dinu Živoradu koliko sutra.
11. Zvanični zapisnik sa sednice će svima biti dostavljen čim se završi. Večeras smo konačno od g.dina Željka dobili mailing listu koju tražimo od samog početka pa ćemo je iskoristiti.
Pozdrav svima i hvala veliko onima koji su večeras bili na sastanku
Poštovana Aleksandra,
U pripremi je dokument koji će svako trebati da potpiše koji u suštini kaže ja taj i taj jmbg se obavezujem da ću prihvatiti glasanje preko sajta - https://stambena-zajednica-lastavice.org
Kada se to potpiše onda će glasanje biti moguće tako što će upravnica putem poruke na forumu aktivirati poll opciju za glasanje.
U principu glasanje da se oseti raspoloženje većine je i sada moguće preko foruma ali da bi ono bilo pravno validno i menjalo ono na skupštini potrebno je da se napravi ovaj dokument i potpiše, on bi trebalo da bude gotov sada u petak ili ponedeljak.
@jelena-j Hvala Jelena na izvestaju.
Ja sam jedna od tih sto je platila i za stan i za garazu (8900din). Spomenuto je sinoc da ce to ostati za budzet zgrade/SZ i da necemo dobiti nazad novac. Hoce li nam se to racunati za neke naredne racune ili ukoliko bude dolazilo do nekih dodatnih doplata?
Takodje, do kada onda da ne placamo racune za stan a do kad za garazu?
Hvala
Draga @vucic-aleksandra, radnoj grupi je apsolutni prioritet da rešimo pitanje računa za septembar i sprečimo da se isti problemi ponove u oktobru. Za septembar ćemo zahtevati jasnu korekciju iznosa kako bi bilo nedvosmisleno jasno šta smo prihvatili a šta ne. Nakon korekcije, ideja je da svi platimo taj "novi septembar". Oni koji su već platili ove visoke iznose će za razliku biti u pretplati. Tražićemo da se ili dostave avansni računi za te iznose, ili da se iskaže pretplata na oktobarskom računu.
Oktobar se takodje neće plaćati dok se ne ispostavi usaglašeni račun sa radnom grupom koja predstavlja stanare.
Oko snabdevanja gasa se raspitujemo intenzivno i smatramo da neće biti problema za ovako kratak rok. Ako saznamo neku informaciju koja bi mogla da utiče bitno na kvalitet života u slučaju privremenog neplaćanja dobavljačima, odmah ćemo vas sve obavestiti.
Ponavljam da je nama pitanje racuna za septembar i oktobar prioritet i izvinjavam se ako nismo dovoljno jasno objasnili naše namere.
Hvala Vam puno na razumevanju i stpljenju